Oligarhijas problēmu saknes

Atzinība Dūlem. Ģeniāls sauklis. Negaidīju, jo it kā LNT un tā.

Manā skatījumā problēma nav pašos korumpētajos politiķos, bet gan vēlētājos, kuri, skaidri apzinoties viņu korumpētību, atkal un atkal nomet varu viņiem pie kājām.

Iemesli tam ir divi:

1. Lapsas sindroms: nespēja saskatīt atšķirības starp vairāk un mazāk korumpētām partijām. Nespēja atšķirt pāris lakatiņu ievešanu, vienalga, cik mantkārīgos nolūkos, no miljonu shēmām un izrēķināšanās ar neērtām valsts amatpersonām. Vienotība ir būtiski mazāk korumpēta partija par ZZS vai PLL. Nacionālā apvienība šajā Saeimā arī stipri labāk uzvedas, nekā ZZS, PLL un SC.
2. Laimes lāča sindroms: cilvēki domā, ka var atnākt kāds, kurš var atrisināt visas viņu personīgās finansiālās problēmas.

1. sindroma dēļ cilvēki turpina atbalstīt oligarhus, uzskatot, ka citi ir tādi paši.
2. sindroma dēļ cilvēki viļas jebkurā politiskajā partijā tiklīdz tā iegūst varu(, jo tā, ak kāds brīnums, arī nespēj trīskāršot pensijas), un galu galā saskata laimes lāci lielākajā demagogā, kurš ar lētiem trikiem un savu naudu rada visvarena pārcilvēka iespaidu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>